×

Slovenske železnice, Slovenske železnice-Potniški promet in Prometni inštitut Ljubljana so del mednarodnega projekta In2Stempo, katerega cilj je, da je potnik že pred vstopom na vlak informiran o zasedenosti vlaka in ima omogočeno brezstično potrjevanje veljavnosti vozovnice že ob vstopu na vlak.

Tako je od danes v prometu potniška garnitura Siemens Desiro 312, na kateri poteka pilotno testiranje sistema prikaza zasedenosti vlaka in stacionarnega branja (validacije) elektronskih vozovnic na vlaku. Omenjena potniška garnitura vozi na različnih relacijah. Potniki jo boste spoznali po vidnem čitalniku (validatorju), ki je nameščen na desni strani vhoda v vlak in obvestili na vlaku.

Vse potnike, ki na ta vlak vstopate z vozovnico na pametni kartici ali z vozovnico IJPP, vljudno prosimo, da svojo vozovnico potrdite na stacionarnem čitalniku (validatorju), ki je nameščen na desni strani ob vhodnih vratih vlaka. Potrditev vozovnice se izvede samodejno, ko potnik pametno kartico prisloni na čitalnik. Ker gre za preskusni projekt, bo vozovnice na kartici preverjalo tudi vlakovno osebje.

 Vsem potnikom, ki boste sodelovali pri omenjenem preskusnem projektu se najlepše zahvaljujemo za prispevek k razvoju novih storitev. Ter vas vabimo, da svoje mnenje in opažanja o uporabi testiranega sistema podate v anketnem vprašalniku.